luni, 26 aprilie 2010

Predestinatii...




Este unul dintre cele mai minunate lucruri pe care le-am citit vreodată…"Dumnezeu nu vă dă oamenii pe care îi vreţi; El vă dă oamenii de care aveţi NEVOIE... ca să vă ajute, să vă rănească, să vă părăsească, să vă iubească şi să vă transforme în persoana care aţi fost destinaţi să fiţi."
Asa cred ca este, fiecare dintre noi avem cel putin o lectie de invatat in viata, "despre viata".Tot ceea ce ni se intampla bune si rele lasa o amprenta in viata noastra si ne formeaza.
Trebuie sa invatam din tot si sa fim intr-o continua expansiune.
Fiecare lucru urat te face sa vezi frumosul.....



Viseaza zi de zi...

Cu drag,
Tonia

vineri, 23 aprilie 2010

Urmatorul PAS...exercitii de dictie

1. Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.
2. Duc în bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, aud mac, aud oac, nu e rac, nu-i gândac, nu e cuc, nu-i brotac, îl apuc, îl hurduc. E tot drac.
3. Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
4. Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi saşul coseşte. Şi-n sus şi-n jos de casa sa, coseşte saşul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi ştie.- Ce şansă!... Saşa-şi spuse sieşi!
5. Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza când cel mai original dintre orginali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, regele Paragarafaramus, nu se va desoriginaliza.
6. Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu...
7. Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.
8. Spre sfânta sa soră Suzana se suie, Spăşită din suflet suspinu să-şi spuie, Şi-n susul sarcastic suspinu-şi şopteşte, Şi-odată pe scara sucită se opreşte
9. Boul breaz, bârlobreaz, lesne-a zice boul breaz, dar mai lesne-a dezbârlobrezi bârlobrezitura din boii bârlobrezenilor
10. Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar
11. Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.
12. Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.
13. Papucarul papucăreşte papucii nepapucăriţi ai papucăresei, dar papucăreasa nu poate papucării papuci nepapucăriţi ai papucarului care papucăreşte papuci nepapucăriţi.
14. O SAPĂ LATĂ, 2 SAPE LATE, 3 SAPE LATE , 4 SAPE LATE , 5 SAPE LATE , 6 SAPE LATE 7 SAPE LATE ŞI ÎNCĂ ALTE SAPE LATE ŞI ALTE SAPE LATE ŞI ÎNCĂ ALTE 7 SAPE LATE
15. O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.
16. Ştiu că ştii că ştiuca-i ştiucă / Dar mai ştiu că ştiuca-i peşte / Şi că ştiuca se mănâncă / Şi că ştiuca se prăjeşte.
17. Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.
18. O mierliţă fuflendiţă fuflendi-fuflendăriţă nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierliţa fuflendiţa fuflendi-fuflendăriţă.
19. Ceea ce cerea celebrul Cicero gemând geniilor degenerate ,n-au acceptat-o Cezar şi ceata ingeniosilor cetăţeni certaţi cu cerinţele cercurilor centrale
20. Cupă cu capac, capac cu cupă.

21. Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite.
22. Şase saci în şase saşi soseau pe şosea.
23. Stânca stă-n castan ca saşa Stan
24. Un sas cu glas de bas cam gras şi ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas.
25. Unui tâmplar i s-a-ntâmplat o întâmplare. Alt tâmplar, auzind de întâmplarea tâmplarului de la tâmplărie a venit şi s-a lovit cu tâmpla de tâmplăria tâplarului cu întâmplarea.
26. Ţânţarul soţ însoţi soaţa ţâţâind sancţionând înţepând nesăţios.
27. O babă bălană mănâncă o banană babană.
28. Soră Sară, n-ai sărit aseară să vezi carnea cum se sară?
29. Creaţă isteaţă, zâmbitoare şi glumeaţă, scandează cu dicţie fără interdicţie fel de fel de poezii - azurii - cu copii şi făclii, pe hârtii, mii şi mii apoi pe-un cal merg la bal triumfal.
30. Capra neagră calcă-n clinci. Clinciul crapă-n cinci, crape capul caprei-n cinci, precum a crăpat clinciul-n cinci.
31. Arhiepiscopul din Constantinopol a încercat să se dezarhiepisconstantinopolizeze.
32. Capra paşte lângă casă. Capu caprii crape-n şase! Capra noastră n-are lapte. Crăpa-i-ar coarnele-n şapte!
33. Fofiţă fondofirliţă, forofifo - fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo - fenderloi
34. Paradimetilaminoanzobenzensurfonic.
35. Patrusprezece pritocitori într-o pritocitorică mică!
36. Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.
37. Când am zis c-am zis c-om zice, că tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice , da tu zici c-am zis c-om zice.
38. Sisoie se suie seara sus să sară scara singur scara sigur
39. -Spune-mi cine soseşte pe şosea?- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?- Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!- Aha, dacă pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci,deci vor fi şapte saşi cu şapte saci
40. Armura arămie a asprului atrid Agamemnon, atârnată asupra altarului atic, atrăgea, aşadar atenţia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, aşteptând atenuarea aţâţărilor anarhice ale aprigului Achille.

duminică, 18 aprilie 2010

Inca un pas spre "VIS"


...Nu stiam unde este dar aveam hotararea pasilor si indrumarea telefonica....Am coborat din masina, si am pornit la drum pe jos ,strada era animata de fel si fel de personaje pe care nu le vedeam de entuziazmul pe care il aveam...gasesc cladirea nu foarte mare dar impunatoare.
Inauntru, un lift vechi ...urc la etajul trei si ma plimb pe colidoare, multi studenti captivati de activitatile lor, dulapuri, cafea si fum de tigare......pret de 30 de minute m-am plimbat prin sali fara sa spun un cuvant, simteam ca acolo poate fi locul meu....ma fascina fiecare sala si fiecare chip pe care il intalneam...peste tot erau manechine imbracate in costume de scena.
M-am trezit putin din visare si am verificat programul...urmatoarea reprezentatie era peste o ora timp in care am incercat sa descopar tot decorul...Spectacolul a fost comic...Am plecat bucuroasa pentru ca am mai facut un pas spre VIS.
Mi-am luat doar" la revedere"fiindca am sa ma intorc curand.....:)))

UNATC-Porti deschise



Viseaza zi de zi..

Cu drag,

Tonia T.

joi, 15 aprilie 2010

Danseaza cu ochii inchisi si cu sufletul deschis...



Ma intorc un pic in trecut si imi aduc aminte cu zambetul pe buze de primele clipe in care am fost invatata sa dansez sa simt muzica.
Ca prin vis vad acum secventa din sufragerie, suita pe picioarele surorii mele, cu ochii inchisi si ascultand muzica redata de magnificul magnetofon.
Ea m-a invata sa dansez cu ochii inchisi indemnandu-ma sa simt muzica.
Asta se intampla cand aveam 3-4 ani.
Este o amintire draga mie stocata undeva intr-un colt al sufletului.
Mi-am reamintit aceasta perioada dupa primul curs de dans contemporan,unde am avut un exercitiu asemanator, diferenta fiind ca acum trebuia sa stau pe propiile mele picioare.
Trebuia sa inchid ochii sa ascult muzica sa-mi ascut toate simturile si sa gasesc miscari in functie de imboldurile primite din jurul meu.
M-am conformat, la inceput se auzea muzica si a fost putin mai usor...cand muzica s-a oprit a inceput adevarata provocare.
Prima data m-am ghidat dupa lumina si am incercat sa ascult tot ce se intampla in jurul meu...am inceput sa aud zumzaitul neoanelor, zgomotul produs de persoanle implicate in acest exercitiu...
Totul a durat 10 minunte dar le-am simtit precum cateva clipe de relaxare si autocunoastere.
Am vizionat apoi exercitiul altor colegi, este interesant cat de diferiti suntem si cat de diferit percepem aceleasi impulsuri.
A fost la fel de placut ca o plimbare desculta pe nisipul umed....

Inchide ochii, danseaza, viseaza dar totul cu sufletul deschis...


Cu drag ,

Tonia T.

NUNTA COSMICA

Intre 15 aprilie ora 00.00 si 17 aprilie ora 07.00 avem norocul sa traim un aspect deosebit, care se numeste "Nunta Cosmica", in care Soarele si Luna ne dau o energie fantastica si fabuloasa si ne permit ca orice gandim si dorim CREATIV, CONSTRUCTIV SI POZITIV sa se materializeze.
Asa ca, in perioada celor doua zile, faceti-va timp sa va ganditi bine la voi si la visele voastre cele mai indraznete, mai extraordinare, mai creative, sa vi le doriti cu ardoare, din tot sufletul si fiti convinsi ca vor deveni realitate....

miercuri, 14 aprilie 2010

Coelho spune...

"Toţi oamenii la adolescenţă ştiu care este legenda lor personală. În acest moment al vieţii, totul este limpede, totul este posibil şi oamenii nu se tem să viseze şi să dorească ce le-ar plăcea să facă. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece, o forţă misterioasă încearcă încet, încet să dovedească faptul că legenda personală este imposibil de realizat. Sufletul lumii se hrăneşte cu fericirea oamenilor, sau cu nefericirea, cu invidia, cu gelozia. Împlinirea legendei personale este singura îndatorire a oamenilor."

Toţi cred că pot controla totul, dar nu controlează nimic ....



Este un citat ce ii apartine lui Coelho,mai putin incurajator in aparenta.
Dar in esenta, cum ar fi ca noi oamenii sa controlam totul???
Care ar mai fi farmecul vietii,care ar mai fi provocarea..???
Eu consider ca sunt lucruri(actiuni,sentimente...)pe care le poti controla dar si lucruri pe care nu le poti controla.
Acest "amalgam" format din control,necontrol,pasiune,frica,bucurie,tristete,este practic frumusetea vietii care ne trece prin mai multe etape pentru a invata sa traiesti.
Acest citat este o dulce ironie cum ca toti consideram ca suntem stapani deplini pe actiunile noastre,pentru ceea ce se intampla in viata noastra.
De fapt noi ne croim un drum in viata un tipar dar detaliile-lucrurile necontrolabile-sunt cele ce definesc realul model.Aceste detalii te invata cum sa croiesti,sa mergi mai departe pe drumul tau.
In concluzie ce e mai bine??Sa poti controla totul??Sau sa inveti din lucrurile pe care nu le poti controla???

Eu vreau sa zambesc zi de zi,sa ma bucur zi de zi si sa....visez zi de zi fara sa "controlez totul".

Viseaza zi de zi

Cu drag...

Tonia T.

marți, 13 aprilie 2010

DESPRE VISE.....

1.Există vise simbolice, vise care simbolizează realitatea. Sau există realităţi simbolice, realităţi care simbolizează vise.
Haruki Murakami în În căutarea oii fantastice

2.Să nu râzi niciodată de visele cuiva. Oamenii care nu au vise nu au prea multe.

3.If you can dream, you can do .PAULO COELHO

Cand iti doresti ceva din suflet...se intampla si nimic nu e intamplator



E o poveste simpla despre dorinte si intamplari fericite ce se leaga de drumul vietii noastre.
Problema mea si a multora probabil a fost ca nu indrazneam sa fac nimic pentru visele mele ,visam cu ochii deschisi dar nu indrazneam sa patrund in lumea pe care mi-o doream.
Ani de zile am considerat ca este greu sa incerci(frica de esec este cea care ne opreste din visare).
Am indraznit sa dansez,sa cant,sa rezist la piese proaste de teatru ,sa-mi bucur sufletul cu o piesa buna de teatru,sa merg in clubul in care imi place,sa ma plimb in soare ,sa zambesc la oamenii pe care ii intalnesc in calea mea.
Nu cu mult timp in urma treceam adesea pe langa o cladire fascinanta sau mai bine spus ma fascina ce era scris pe ea, CENTRUL DANSULUI ,nu am avut curaj nici sa intreb ce se intampla acolo dar sincer din suflet imi doaream sa patrund in aceea cladire sa am o legatura cu ceea ce se intampla acolo.
Am inceput sa dansez din hobby la o alta scoala, pastrand totusi acelasi sentiment in suflet cand treceam pe langa CENTRU...e un sentiment pe care il ai atunci cand vezi un copil dragalas si asta de induioseaza, acelasi zambet si aceeasi caldura o simteam in suflet.
INTAMPLAREA a facut sa fiu nevoita sa iau o decizie sa ma orientez catre o alta scoala,aici au intervenit oamenii speciali din viata mea care m-au sfatuit sa ma indrept catre dans contentemporat,catre CENTRUL DANSULUI.
Ieri am avut primul curs si mi-am simtit sufletul plin de bucurie ,iar viata mi-a aratat ca daca iti doresti ceva cu adevarat se intampla si ca nimic nu e intamplator...

Viseaza zi de zi...

Tonia T.